1. Verwarm de grill voor met een rooster ongeveer 15 cm onder de warmtebron. Leg de tomatillo's en jalapeño's op een bakplaat en gril ze tot ze zwartgeblakerd zijn, ongeveer 5 minuten.
2. Haal de bakplaat uit de oven, draai de tomatillo's en jalapeño's om met een tang en gril ze nog ongeveer 5 minuten tot ze zwartgevlekt en geblakerd zijn. Haal de bakplaat na deze tijd uit de oven om af te koelen.
3. Voeg ondertussen het limoensap, de ui, de koriander en het zout toe aan de blender en pulseer tot het fijngehakt is.
4. Nadat de tomatillo's en de jalapeño zijn afgekoeld (let op: zolang ze niet stomend/gloeiend heet zijn, zijn ze prima), voeg je ze en de halve jalapeño toe aan de blender. Pulseer tot het mengsel grotendeels glad is en er geen grote stukken meer in zitten.
5. Breng op smaak met zout en extra limoensap.
6. Pak je favoriete chips en/of groenten en geniet ervan!
Onze zelfgemaakte salsa verde zit boordevol smaak en pit en is het perfecte recept om te maken als tussendoortje of voorgerecht! Serveer aan anderen of bewaar in de koelkast om de hele week van te genieten.
Als je deze heerlijke salsa verde maakt, laat ons dan je creatie zien @beasthealth_nlbe!
Voedingsfeiten
Porties: 4
Calorieën: 18,6 kcal per portie
Voedingsstoffen voor het immuunsysteem: Vitamine C
Beschrijving
Onze zelfgemaakte salsa verde zit boordevol smaak en pit en is het perfecte recept om te maken als tussendoortje of voorgerecht! Serveer aan anderen of bewaar in de koelkast om de hele week van te genieten.
Als je deze heerlijke salsa verde maakt, laat ons dan je creatie zien @beasthealth_nlbe!
Voedingsfeiten
Porties: 4
Calorieën: 18,6 kcal per portie
Voedingsstoffen voor het immuunsysteem: Vitamine C
Ingrediënten
limoensap
1/2 eetlepel
tomatillos
3
jalapeño
1/2
witte ui
1/4 kopje
koriander
kleine handvol
zout
1/4 theelepel
Instructies
1. Verwarm de grill voor met een rooster ongeveer 15 cm onder de warmtebron. Leg de tomatillo's en jalapeño's op een bakplaat en gril ze tot ze zwartgeblakerd zijn, ongeveer 5 minuten.
2. Haal de bakplaat uit de oven, draai de tomatillo's en jalapeño's om met een tang en gril ze nog ongeveer 5 minuten tot ze zwartgevlekt en geblakerd zijn. Haal de bakplaat na deze tijd uit de oven om af te koelen.
3. Voeg ondertussen het limoensap, de ui, de koriander en het zout toe aan de blender en pulseer tot het fijngehakt is.
4. Nadat de tomatillo's en de jalapeño zijn afgekoeld (let op: zolang ze niet stomend/gloeiend heet zijn, zijn ze prima), voeg je ze en de halve jalapeño toe aan de blender. Pulseer tot het mengsel grotendeels glad is en er geen grote stukken meer in zitten.
5. Breng op smaak met zout en extra limoensap.
6. Pak je favoriete chips en/of groenten en geniet ervan!